top of page

Tips voor een geslaagde openingsdans en avondfeest!

Onlangs op 18-08-18 zijn wij in het huwelijksbootje getreden, en hebben een fantastisch mooie dag mogen meemaken. Om optimaal te kunnen genieten van je huwelijksdag is een goede voorbereiding natuurlijk essentieel. Je kan veel zelf doen of hebt misschien een wedding planner ingehuurd of hoopt dat een van de bruidsmeisjes alles in goede banen leidt op de dag zelf.


Als saxofonist kom ik op vele plaatsen, van gypsyweddings tot ultrasjieke trouwfeesten en uit ervaring kan ik wel het een en ander aanbevelen of net afraden, zeker wat betreft het muzikale en het avondfeest maar ook wat betreft de openingsdans, ik heb het immers zelf onlangs mogen meemaken. Vandaar vind je hier een paar tips voor een geslaagde openingsdans en start van het avondfeest...


Openingsdans:


1. Kies het juiste liedje!


Kies een nummer dat bij jullie persoonlijk emoties oproept, of dat jullie aan een speciaal moment in je relatie doet denken. Dit is niet perse het nummer waar dat al sax bij hoort, dat kan in het tweede of derde nummer ook zomaar even. Wat belangrijk is, is dat de DJ het nummer zeker volledig laat uitspelen, tenzij dit anders werd afgesproken. Als je wil dat je gasten mee komen dansen, kan een meer up-tempo of een mix een oplossing zijn.


2. Plan je openingsdans en kondig het al op voorhand aan, geen bediening!


Je wilt dat alle ogen op jullie gericht zijn tijdens de openingsdans en niet op het dessertenbuffet of een lichtgevend scherm? Plan daarom de start van het dessertenbuffet, de speech of de powerpoint van je beste vrienden op een welgekozen tijdstip. Hierbij is het belangrijk dat de DJ een 5 à 10 min op voorhand al een aankondiging doet dat de openingsdans eraan komt, zodat de nodige rookpauzes en sanitaire stops tijdig afgerond kunnen worden. Zorg ook dat er geen bediening is tijdens de openingsdans en bespreek dit misschien op voorhand ook even met de verantwoordelijke van de zaal


3. De belichting


Een te donkere zaal zorgt ervoor dat de cameraman of fotograaf te donker beeldmateriaal zal shooten. Je kan dit voorkomen door op voorhand met de DJ, zaal of techniekers dit te overleggen. Goede afspraken maken is hierbij belangrijk.


4. Neem een aantal danslessen op voorhand


Wil je je openingsdans helemaal af hebben, kan je bij een professionele dansleraar gaan aankloppen, om een aantal danslessen te nemen. Zij kunnen een mooie passende choreografie bedenken en aanleren, je zal hier zeker geen spijt van hebben op het moment van de openingsdans. Je begint best meer als een maand op voorhand aan de lessen, uit ervaring zal je toch minstens 4 à 5 lessen nodig hebben om de choreografie onder de knie te krijgen.



Muzikale groeten,


Marco S






207 weergaven0 opmerkingen
bottom of page